ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 1ης εκδήλωσης Leivadi trail

Ο πολιτιστικός σύλλογος Λειβαδιωτών Θεσσαλονίκης, διοργανώνει την πρώτη εκδήλωση ορεινού τρεξίματος στο ιστορικό χωριό Λιβάδι του Ν. Θεσσαλονίκης. Σε υψόμετρο 850 μέτρων και άνω, αποτελεί ένα ανεξερεύνητο φυσικό παράδεισο μόλις 30χλμ από το κέντρο της πόλης. Πελώριες καστανιές, δρυς κι οξιές οι οποίες ξεφυτρώνουν σε όλο το μήκος των διαδρομών αποτελούν στοιχεία που θα θαυμάσει ο κάθε συμμετέχοντας. Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στην περιβαλλοντολογική ανησυχία μας ενόψει της απόφασης επαναλειτουργίας του λατομείου μαρμάρων στην περιοχή φτέρη μια ανάσα μόλις από την πλατεία του χωριού μας, η οποία εκδικάζεται τελεσίδικα στο ΣΤΕ (συμβούλιο της επικρατείας) στις 29/09/2021. Συνεπώς εκτός από αθλητικό γεγονός αποτελεί και ένα κοινωνικό γεγονός για την περιοχή μας, στην προσπάθεια ανάδειξης των προβλημάτων που προκύπτουν από την απερίσκεπτη παρέμβαση στο φυσικό περιβάλλον. Η ανάκαμψη δεν θα είναι ούτε «πράσινη» ούτε «καινοτόμα» με την υποβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος μας. Θα είναι μια ξεπερασμένη κι αποτυχημένη συνταγή.

Ο κόσμος, και ειδικά οι νεότερες γενιές, έχουν αντιληφθεί ότι πρέπει να αλλάξουμε και να αναλάβουμε δράση, και το ζητούν έντονα. Με την παρουσία μας δηλώνουμε παρόντες στην προστασία του φυσικού μας πλούτου.

 • Τόπος εκκίνησης – τερματισμού : Ο χώρος του Ηρώον 50 μέτρα πριν την πλατεία και απέναντι από το αναψυκτήριο του πολιτιστικού συλλόγου. Υψόμετρο 850 μέτρα.
 • Ημερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021
 • Ώρα εκκίνησης μεγάλης διαδρομής 17,6χλμ : 10:30 π.μ.
 • Ώρα εκκίνησης περιπατητικής διαδρομής 4χλμ: 11:00 π.μ.
 • Κόστος εγγραφής: 15 € για τη διαδρομή των 17,60 χλμ και 5 € για τη διαδρομή των 4 χλμ.

Στη μικρή διαδρομή τα παιδιά έως 14 ετών συμμετέχουν δωρεάν.

 • Όριο συμμετεχόντων 17,6 χλμ: 250 αθλητές
 • Όριο συμμετεχόντων 4 χλμ: 250 αθλητές
 • Διαδρομή – Χρονομέτρηση: Η χρονομέτρηση θα γίνει ηλεκτρονικά (chip).
 • Απονομές θα γίνουν στις 13:30 περίπου
 • Οι εγγραφές ξεκινούν από τη Δευτέρα 06/09/21 και θα πρέπει να γίνουν το αργότερο μέχρι την Πέμπτη 14/10/21 ή έως τη συμπλήρωση των 250 συμμετοχών ανά διαδρομή.
 • Η εκδήλωση θα διεξαχθεί τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον COVID-19 που θα ισχύουν τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Πριν, μετά και κατά τη διάρκεια του αγώνα.
 • Στους συμμετέχοντες της μεγάλης διαδρομής θα δοθεί αναμνηστικό τεχνικό μπλουζάκι ενώ στη περιπατητική η επιβάρυνση είναι 5,00€ επιπλέον από την εγγραφή.

Πληροφορίες – επικοινωνία:

Site: www.leivadi.com
Facebook: Πολιτιστικός Σύλλογος Λειβαδιωτών Θεσσαλονίκης
E-mail: [email protected]

Leivadi trail 17,6 χλμ

1. Περιγραφή διαδρομής Leivadi trail 17,6χλμ: Η μεγάλη διαδρομή ξεκινάει από υψόμετρο 850 μέτρων. Με αφετηρία το Ηρώον και διασχίζοντας τη πλατεία του χωριού όπου υπάρχουν δύο υπεραιωνόβια πλατάνια, κατευθυνόμαστε προς δασικό χωματόδρομο ανηφορικό με κατεύθυνση στο παραδοσιακό ξωκκλήσι της Παναγίας. Συνεχίζουμε για περίπου 1200 μέτρα, με μέτρια ανηφορική κλίση,σε δασοσκεπή χωματόδρομο και στρίβουμε δεξιά όπου σε 500 μέτρα περίπου συναντάμε την έκταση και το οίκημα όπου λειτουργούσε η φάρμα “Αραβάνι” όπου η θέα είναι μοναδική ατενίζοντας τη λίμνη Βόλβη. Συνεχίζοντας, κατηφορίζουμε για 600 μέτρα περίπου και στρίβουμε δεξιά όπου συναντούμε για 600 μέτρα περίπου το πρώτο μονοπάτι της διαδρομής. Συνεχίζουμε και εισερχόμαστε σε ένα κομμάτι περίπου 3 χιλιομέτρων που αποτελούσε μέρος του παλιού μονοπατιού των κατοίκων του Λιβαδίου προς Ζαγκλιβέρι και κατευθυνόμαστε αντίστροφα προς το χωριό. Εκεί μέσα σ’ ένα ανυπέρβλητης ομορφιάς τοπίο, έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε την κοιλάδα τρέχοντας, όπου υπάρχει φυσική ροή νερού ανάλογα με την εποχή. Στην παλιά παραδοσιακή πηγή, ονόματι Πηγάδι,στα 5,5 χιλιόμετρα, υπάρχει ο πρώτος σταθμός τροφοδοσίας με ισοτονικό και νερό.

Χάρτης μεγάλης διαδρομής (17.6χλμ)

Φεύγοντας από εκεί και σε 200 περίπου μέτρα βγαίνουμε σε δασικό χωματόδρομο όπου κατευθυνόμαστε για περίπου 5χλμ περιμετρικά στο πίσω μέρος του βουνού όπου ακουμπάει ο οικισμός του χωριού απολαμβάνοντας το ήρεμο φυσικό τοπίο κατευθυνόμενοι προς το κομμάτι της διαδρομής που βλέπει τον Θερμαϊκό και αν υπάρχει καθαρή ατμόσφαιρα και τον Όλυμπο. Στο 11ο χλμ περίπου υπάρχει ο δεύτερος σταθμός με ισοτονικό, νερό, coca cola και σνακ. Μπαίνουμε σε ένα κατάφυτο μονοπάτι όπου για 300 περίπου μέτρα υπάρχει κοινή πορεία ανάβασης και κατάβαση, επιλέγοντας τη δεξιά στροφή κι ανηφορίζουμε. Σε απόσταση περίπου 3χλμ φτάνουμε στην κορυφή καλογερικό σε υψόμετρο 1010 μέτρων περίπου, όπου τα τελευταία 300 μέτρα πριν την κορυφή έχουν κλίση 10% με 15%. Κατηφορίζουμε από την κορυφή και σε εναλλασσόμενο δάσος από δρυς και οξιές φτάνουμε από το αριστερό τώρα μέρος στον κοινό σταθμό τροφοδοσίας όπου είναι και ο τελευταίος. Διασχίζουμε αριστερά άσφαλτο όπου περνάμε από θεόρατα πεύκα ( γνωστό ως θέση Πευκάκια) και σε περίπου 700 μέτρα στρίβουμε δεξιά από το ξωκλήσι του Αγίου Ραφαήλ. Διασχίζουμε τον άσφαλτο για περίπου ένα χιλιόμετρο στην περιοχή Τσαΐρια και κατηφορίζουμε προς τον τερματισμό όπου έχουμε τη δυνατότητα να κοιτάξουμε το χωριό από μία άλλη πλευρά του φθάνοντας στον πολυπόθητο τερματισμό.

2.Τροφοδοσία: Υδροδοσία των αθλητών: στους Σταθμούς θα προσφέρετε νερό σε πλαστικά κύπελλα και σε υδροδοχεία που θα έχει ο κάθε αθλητής. Δεν θα δοθεί νερό σε πλαστικά μπουκάλια.

ΧΛΜΣΤΑΘΜΟΙΝΕΡΟΙΣΟΤΟΝΙΚΟΣΝΑΚ/ΦΡΟΥΤΑCOCA COLA
5,5 ο1οςΝΑΙΝΑΙ
10,50 ο2οςΝΑΙΝΑΙΝΑΙΝΑΙ
15,5 ο3οςΝΑΙΝΑΙ
17,6 οΤερματισμόςΝΑΙΤοπικά εδέσματα

3. Δικαίωμα Συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες, άνω των 18 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από γιατρό και θα υπογράψουν τσεκάροντας την πρωτότυπη υπεύθυνη δήλωση, που θα εμφανιστεί αμέσως μετά την καταχώρηση των στοιχείων στην φόρμα εγγραφής. Για ηλικίες κάτω των 18 ετών απαραίτητη προυπόθεση η συγκατάθεση γονέα με υπεύθυνη δήλωση.

4. Δηλώσεις Συμμετοχής: Οι εγγραφές ξεκινούν από τη Δευτέρα 06/09/21 και θα πρέπει να γίνουν το αργότερο μέχρι την Πέμπτη 14/10/21 ή έως τη συμπλήρωση των 250 συμμετοχών ανά διαδρομή.

Ατομικές εγγραφές: Οι ατομικές δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται υποχρεωτικά μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας. Η πληρωμή πρέπει να γίνει εντός τριών (3) ημερολογιακών ημερών, μετά την εγγραφή. Σε διαφορετική περίπτωση οι διοργανωτές έχουν το δικαίωμα αφαίρεσης του αθλητή από τη λίστα συμμετεχόντων.

Αριθμός Λογαριασμού: Τράπεζα Πειραιώς: GR95 0171 0760 0060 7613 6618 537

Δικαιούχος: Εκπολιτιστικός Σύλλογος Λειβαδιωτών

Κατά την πληρωμή πρέπει να αναγράφεται το ονοματεπώνυμο και η διαδρομή.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η τραπεζική προμήθεια για μεταφορά χρημάτων από άλλη τράπεζα, βαρύνει τον δρομέα-καταθέτη.

Κόστος Συμμετοχής: 15€

Ομαδικές εγγραφές: Θεωρούνται αυτές από 8 άτομα και επάνω και θα πρέπει να γίνει ταυτόχρονη εγγραφή ή να σταλεί ένα αρχείο του Excel με τα στοιχεία των αθλητών  στο [email protected]. Το κόστος των ομαδικών εγγραφών ανέρχεται σε 12€ ανά συμμετοχή.

5. Ηλικιακές Κατηγορίες & Έπαθλα: Θα βραβευθούν οι τρεις (3) πρώτοι άνδρες και οι τρεις (3) πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης, καθώς και οι αντίστοιχοι νικητές των ηλικιακών κατηγοριών, όλοι με έπαθλα και κύπελλα και οι οποίες είναι οι ακόλουθες:
Για τους άνδρες: 18-39, 40-54, 55 ετών και άνω
Για τις γυναίκες: 18-39, 40-54, 55 ετών και άνω
Οι νικητές της γενικής κατηγορίας δεν εξαιρούνται από τις ηλικιακές.
Για να θεωρείται έγκυρη μια κατηγορία, θα πρέπει να συγκεντρώνει τουλάχιστον έξι (6) συμμετοχές στους άνδρες και έξι (6) συμμετοχές στις γυναίκες.

6. Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθεί πρωτότυπο αναμνηστικό μετάλλιο και καλόγουστο τεχνικό μπλουζάκι με το καλαίσθητο λογότυπο του αγώνα,σε όσους κάνουν εμπρόθεσμη εγγραφή

7. Παραλαβή Αριθμών: Η παραλαβή των αριθμών των αθλητών θα γίνει την Κυριακή 17/10/2021 στην αφετηρία (Γραμματεία διοργάνωσης) μεταξύ 08:30 π.μ. έως 09:30 π.μ.

Περιγραφή περιπατητικής διαδρομής Leivadi trail 4 χλμ:

1. Περιγραφή περιπατητικής διαδρομής Leivadi trail 4χλμ: Από την κοινή αφετηρία στο Ηρώον του χωριού θα ξεκινήσει και η περιπατητική διαδρομή 4χλμ στις 11:00 π.μ. Η διαδρομή ξεκινάει και περνάει την πλατεία του χωριού και στη συνέχεια κατευθύνεται σε ανηφορικό χωματόδρομο για περίπου 300μέτρα. Στρίβουμε αριστερά όπου διαβαίνουμε το δασικό δρόμο ο οποίος οδηγεί σε 1,5χλμ περίπου στο προσκύνημα της Αγίας Κυριακής. Προτού φθάσουμε εκεί και κατά μήκος της διαδρομής στα δεξιά μας, περνάμε το παραδοσιακό ξωκκλήσι της Αγίας Παρασκευής. Οι περιπατητές του κομματιού αυτού θα διαπιστώσουν στο διάβα τους δεξιά και αριστερά τεράστιες καστανιές όπου σ’αυτή τη περιοχή υπάρχουν άφθονες. Το κάστανο, αποτελούσε τροφή των κατοίκων στα δύσκολα χρόνια του πολέμου. Στο μετόχι της Αγίας Κυριακής η θέα από τα περίπου 900 μέτρα του Θερμαϊκού είναι φανταστική. Κατεβαίνουμε για περίπου 1200 μέτρα και συναντάμε την άσφαλτο όπου για 1200 μέτρα περίπου έχοντας την ευκαιρία να ατενίσουμε πετρόκτιστες κατοικίες και φυσικό περιβάλλον σαν σε καμβά, τερματίζουμε.

Χάρτης περιπατητικής (μικρής) διαδρομής (4χλμ)

2. Τροφοδοσία: Στον τερματισμό, θα δοθεί νερό και παραδοσιακό έδεσμα.

3. Δικαίωμα Συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι μικροί και μεγάλοι, οι οποίοι θα τρέξουν με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από ιατρό και θα υπογράψουν τσεκάροντας την πρωτότυπη υπεύθυνη δήλωση, που θα εμφανιστεί αμέσως μετά την καταχώρηση των στοιχείων στην φόρμα εγγραφής. Στην περίπτωση συμμετοχής ανηλίκων στον Αγώνα Δρόμου 4χλμ, η αίτηση συμμετοχής υποβάλλεται από τον ασκούντα την επιμέλεια γονέα. Με την υποβολή της αντίστοιχης αίτησης συμμετοχής θεωρείται ότι έχει δοθεί συναίνεση του γονέα για τη συμμετοχή του τέκνου στον Αγώνα.

4. Δηλώσεις Συμμετοχής: Οι εγγραφές ξεκινούν από τη Δευτέρα 06/09/21 και θα πρέπει να γίνουν το αργότερο μέχρι την Πέμπτη 14/10/21 ή έως τη συμπλήρωση των 250 συμμετοχών ανά διαδρομή.

Ατομικές εγγραφές: Οι ατομικές δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται υποχρεωτικά μέσω της παρακάτω ηλεκτρονικής φόρμας. Η πληρωμή πρέπει να γίνει εντός τριών (3) ημερολογιακών ημερών, μετά την εγγραφή. Σε διαφορετική περίπτωση οι διοργανωτές έχουν το δικαίωμα αφαίρεσης του αθλητή από τη λίστα συμμετεχόντων.

Αριθμός Λογαριασμού: Τράπεζα Πειραιώς: GR95 0171 0760 0060 7613 6618 537

Δικαιούχος: Εκπολιτιστικός Σύλλογος Λειβαδιωτών

Κατά την πληρωμή πρέπει να αναγράφεται το ονοματεπώνυμο και η διαδρομή.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η τραπεζική προμήθεια για μεταφορά χρημάτων από άλλη τράπεζα, βαρύνει τον δρομέα- καταθέτη.

Κόστος Συμμετοχής: 5€ και οι συμμετέχοντες μπορούν να λάβουν το τεχνικό μπλουζάκι με επιπλέον 5€ αφού το επιλέξουν στη φόρμα εγγραφής.

Στη διαδρομή τα παιδιά έως 14 ετών συμμετέχουν δωρεάν.

5. Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν καλαίσθητη αναμνηστική βεβαίωση συμμετοχής και μετάλλιο.

6. Παραλαβή Αριθμών: Η παραλαβή των αριθμών των αθλητών θα γίνει την Κυριακή 17/10/2021 στην αφετηρία (Γραμματεία διοργάνωσης) μεταξύ 08:30 π.μ. έως 09:30 π.μ..

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ – ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ – ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ – ΥΓΙΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ

Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να σεβαστούν στο ακέραιο τους κανονισμούς που περιγράφονται παρακάτω. Είναι επίσης υποχρεωμένοι να υπακούσουν στις υποδείξεις των κριτών του αγώνα. Η μη συμμόρφωση με τους κανονισμούς ή τις υποδείξεις επισύρει πάντα την ποινή του αποκλεισμού. Εκτός από τους κριτές, έχουν τη δυνατότητα να καταγράψουν παραβάσεις και να τις υποβάλουν στην Επιτροπή Αγώνα πρόσωπα εξουσιοδοτημένα από τη Διοργάνωση.

Ως Διοργάνωση, προτείνουμε σε όλους τους δρομείς, να φροντίσουν να έχουν αποκτήσει το ψηφιακό πιστοποιητικό ή βεβαίωση εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης ή να διενεργήσουν PCR ή Rapid Test πριν προσέλθουν στο Λιβάδι.

Κανένας αθλητής- δρομέας δεν θα προσέρχεται στην γραμματεία για να πάρει το πακέτο συμμετοχής χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα σχετικά με το Covid-19.

Με βάση την ισχύουσα ΚΥΑ και τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για αθλητικά γεγονότα σε ανοιχτούς χώρους σχετικά με τον COVID-19, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν:   

 1. ή Πιστοποιητικό Εμβολιασμού
 2. ή Πιστοποιητικό Νόσησης (τελευταίων 6 μηνών)
 3. ή Μοριακό (PCR) τεστ (72ώρου)
 4. ή Rapid τεστ (48ώρου)
 5. self test εντός 24 ωρών πριν τον αγώνα Αθλούμενοι έως και 15 ετών: επίδειξη (συστήνεται την ημέρα του αγώνα).

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ – ΧΡΟΝΙΚΑ ΟΡΙΑ

Ο αγώνας των 17,6χλμ έχει χρονικό όριο τις ώρες.

Ο αγώνας των 4 χλμ δεν έχει χρονικό όριο καθώς είναι περιπατητικός.

Η τελική κατάταξη των αγώνων είναι η κατάταξη που παρέχεται από την εκάστοτε εταιρεία χρονομετρήσεων και δεν επιδέχεται αμφισβήτησης. Σε καμία περίπτωση και για οποιονδήποτε λόγο, δεν θα δοθούν διπλά μετάλλια σε αθλητές και αθλήτριες που τερματίζουν μαζί. Μοναδικό κριτήριο κατάταξης αποτελεί η διέλευση από τη νοητή γραμμή τερματισμού.

ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΘΛΗΤΗ (BIB)

Κάθε αθλητής φέρει τον αριθμό αγώνα (BiB) επάνω του, τον οποίο και είναι υποχρεωμένος να έχει επάνω σε εμφανές σημείο στην εμπρόσθια όψη. Ο αριθμός πρέπει να παραμείνει σε όλη τη διάρκεια του αγώνα χωρίς να διπλωθεί, αποκρύβοντας έτσι οποιοδήποτε στοιχείο αναγράφεται πάνω στον αριθμό (χορηγοί, λογότυπα κλπ). Ουσιαστική αλλοίωση του αριθμού, η οποία ενδέχεται να προκαλέσει σύγχυση στους υπεύθυνους καταγραφής των Σταθμών τιμωρείται με αποκλεισμό. Απώλεια του αριθμού τιμωρείται με αποκλεισμό. Την ημέρα του αγώνα, ο κάθε αθλητής θα πρέπει να προσκομίσει το Δελτίο Συμμετοχής στη Γραμματεία (εκτυπωμένο ή σε ψηφιακή μορφή) μαζί με την ταυτότητά του ή άλλο επίσημο έγγραφο που να την πιστοποιεί, προκειμένου να παραλάβει τον αριθμό αθλητή καθώς και το τσιπάκι χρονομέτρησης.

ΣΗΜΑΝΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

Η σήμανση της διαδρομής που τοποθετείται από τη Διοργάνωση του Leivadi Trail είναι προσωρινή, με στόχο την εξυπηρέτηση των αθλητών και μετά τον αγώνα αφαιρείται. Πρόκειται κυρίως για πινακίδες χιλιομετρικών ενδείξεων ή κατευθυντήριες της διαδρομής, όπως επίσης και για αποτρεπτικές σημάνσεις σε περίπτωση λανθασμένης διαδρομής.

ΒΟΗΘΗΤΙΚΑ ΜΕΣΑ

Επιτρέπεται η χρήση μπατόν πεζοπορίας. Επίσης, επιτρέπεται η κατοχή και χρήση χάρτη, πυξίδας, GPS, κινητού τηλεφώνου ή ασυρμάτου (VHF).

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ

Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να γράψουν με ανεξίτηλο μαρκαδόρο τον αριθμό συμμετοχής τους (BiB number) πάνω στα ενεργειακά gel/μπάρες κλπ που πιθανόν θα έχουν μαζί τους. Η Διοργάνωση θα πραγματοποιήσει τυχαίους δειγματοληπτικούς ελέγχους σε αθλητές, προκειμένου να διασφαλίσει ότι όλοι έχουν τηρήσει τον παραπάνω κανονισμό. Σε περίπτωση που βρεθεί κάποια άδεια συσκευασία που έχει πεταχτεί από αθλητή σε οποιοδήποτε σημείο της διαδρομής, ο αθλητής αυτός θα αποκλειστεί αυτόματα από την τρέχουσα διοργάνωση, καθώς και από κάθε μελλοντική, βάσει των κανονισμών του αγώνα. Ο παραπάνω κανόνας θα εφαρμοστεί αυστηρά και απαρέγκλιτα.

Σε κάθε σταθμό τροφοδοσίας υπάρχει ειδικός σάκος απορριμμάτων.

ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ

Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να κινούνται στο μονοπάτι χωρίς να σχηματίσουν ομάδες που εκτείνονται σε πλάτος, εμποδίζοντας έτσι τους αθλητές που θα ήθελαν να προσπεράσουν. Όταν κάποιος αθλητής ειδοποιείται ότι πρέπει να κάνει στην άκρη για να προσπεραστεί, θα πρέπει να παραμείνει στην ανηφορική (εσωτερική) πλευρά της πλαγιάς.

Απαγορεύεται η παρουσία σκύλων που ενδεχομένως συνοδεύουν κάποιους αθλητές.

ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ

Η διοργάνωση αναλαμβάνει την τροφοδοσία των αθλητών, υποστηρίζοντάς τους σε ενδιάμεσα σημεία της διαδρομής.

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ, ΣΑΚΙΔΙΑ

Δεν προβλέπεται υποχρεωτικός εξοπλισμός για τους αθλητές. Συστήνεται όμως να μεταφέρουν μικρό σακίδιο πλάτης ή μέσης, με κάποια βασικά εφόδια γυαλιά, καπέλο, ασκό ή παγούρι με φαρδύ στόμιο, στερεά τροφή της επιλογής τους για να καλύψουν τις πιθανές ανάγκες τους στα ενδιάμεσα των σταθμών. Οι ποσότητες υγρών θα προσφέρονται με πρακτικό δοσομετρητή από το προσωπικό των Σταθμών. Για λόγους ταχύτητας, οι αθλητές θα πρέπει να έχουν δοχεία με φαρδύ στόμιο, για γρήγορο γέμισμα. Οι αθλητές έχουν την ευθύνη μεταφοράς ενός ή δύο δοχείων για να δέχονται ξεχωριστά νερό και ισοτονικό. Η μεταφορά σακιδίων υδροδοσίας ή σακιδίων πλάτης ή μέσης γενικότερα, επιτρέπεται.

 • Υδροδοχείο (επιλογής του αθλητή), με περιεχόμενο τουλάχιστον 500 ml υγρών
 • Κινητό τηλέφωνο

ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

Η συντόμευση (“κόψιμο”) της διαδρομής απαγορεύεται και τιμωρείται με αποκλεισμό. Ο κάθε αγωνιζόμενος έχει την ευθύνη και υποχρεούται να παρακολουθεί προσεκτικά την προειδοποιητική σήμανση σε συγκεκριμένα τμήματα του μονοπατιού, τα οποία υποδεικνύουν τα απαγορευμένα περάσματα/μονοπάτια.

ΣΗΜΕΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ (CHECK POINTS)

Τα Σημεία Ελέγχου του αγώνα είναι υποχρεωτικά για όλους τους αθλητές. Όλοι οι Σταθμοί Τροφοδοσίας είναι ταυτόχρονα και Σημεία Ελέγχου. Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να έχουν σε εμφανές σημείο τον αριθμό τους, ώστε να τους καταγράφουν οι κριτές. Σε περίπτωση που κάποιος αθλητής φορά αντιανεμικό μπουφάν, θα πρέπει φτάνοντας στο Σταθμό Ελέγχου να φροντίσει να επιδείξει τον αριθμό του. Άρνηση επίδειξης του αριθμού σημαίνει αποκλεισμό. Όποιος αθλητής δεν περάσει έστω κι από έναν σταθμό Ελέγχου θεωρείται άκυρος.

ΜΑΤΑΙΩΣΗ-ΑΝΑΒΟΛΗ-ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ

Αν παραστεί ανάγκη (πχ εξαιρετικά επικίνδυνες καιρικές συνθήκες), η Διοργάνωση διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει τη διαδρομή ή και να αναβάλλει για μικρό χρονικό διάστημα την εκκίνηση, προκειμένου να μη θέσει σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών.

Σε περίπτωση ιδιαίτερα ακραίων καιρικών συνθηκών, η διοργάνωση διατηρεί το δικαίωμα αναβολής ή και ματαίωσης του αγώνα εφόσον υπάρχουν έντονες βροχοπτώσεις τις παραμονές του αγώνα. Στην περίπτωση αυτή, θα τροποποιηθεί σημαντικά η διαδρομή. Σε περίπτωση ακύρωσης δεν πρόκειται να επιστραφεί μέρος ή και ολόκληρο το ποσό που καταβλήθηκε από τους συμμετέχοντες. Οι συμμετέχοντες σε αυτή την περίπτωση θα λάβουν το δώρο της διοργάνωσης.

ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Σε περίπτωση ακύρωσης  της  συμμετοχής μέχρι και πέντε ημέρες πριν την διεξαγωγή της εκδήλωσης   επιστρέφεται το ποσό των 10€ (δεκα) για τα 17,6 χλμ. Μετά την πάροδο αυτού του χρονικού διαστήματος  το ποσό συμμετοχής δεν επιστρέφεται. Για την περιπατητική διαδρομή δεν προβλέπεται επιστροφή χρημάτων. Δεν γίνεται δεκτή αντικατάσταση θέσης από άλλον αθλητή.

ΠΟΙΝΕΣ

 • Σε όλες τις παρατυπίες & παραβιάσεις κανονισμού, προβλέπεται αποκλεισμός/αποβολή.

Η ποινή επιβάλλεται στις εξής περιπτώσεις:

 • ρύπανση διαδρομής,
 • συντομεύσεις/κοψίματα διαδρομής (shortcuts),
 • ανάρμοστη συμπεριφορά προς το προσωπικό τη Διοργάνωσης,
 • απώλεια αριθμού αθλητή και οποιαδήποτε άλλη ακραία συμπεριφορά.
 • Εγκατάλειψη συναθλητή που βρίσκεται σε ανάγκη και ζητά βοήθεια και μη ενημέρωση κριτή ή υπευθύνου σταθμού,

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Η Διοργάνωση διατηρεί τα πνευματικά δικαιώματα της φωτογράφισης και κινηματογράφησης του αγώνα, που πραγματοποιείται από εξουσιοδοτημένους συνεργάτες. Κάθε αθλητής του οποίου γίνεται δεκτή η αίτηση συμμετοχής, αποδέχεται αυτόματα το συγκεκριμένο όρο, γνωρίζοντας ότι ενδέχεται να εμφανιστεί το πρόσωπό του σε φωτογραφίες ή βίντεο, χωρίς να του ζητηθεί η άδεια και χωρίς να μπορεί να διεκδικήσει κάποια αποζημίωση από τυχόν δημοσίευση υλικού του αγώνα.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Η Διοργάνωση δεσμεύεται να μη γνωστοποιήσει σε τρίτους τα προσωπικά στοιχεία των αθλητών που υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής, σεβόμενη τη σχετική νομοθεσία και θεωρώντας απόλυτη ηθική υποχρέωση την διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων τους. Ανακοινώσιμα είναι μόνο το ονοματεπώνυμο του αθλητή, η πόλη κατοικίας και η ηλικία.

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ

Η Επιτροπή δεν ευθύνεται για το θάνατο, τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των αθλητών, οι οποίοι, υποβάλλοντας την αίτηση συμμετοχής:

α) λαμβάνουν γνώση των κινδύνων που υπάρχουν στο ορεινό περιβάλλον

β) βεβαιώνουν ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και τους επιτρέπει να αγωνιστούν (έχοντας πρόσφατα εξεταστεί από γιατρό γι αυτό το θέμα). Την υπεύθυνη δήλωση ότι έχουν εξεταστεί από ιατρό πρόσφατα, υπογράφουν ηλεκτρονικά όταν πραγματοποιούν την αίτησή τους ή έντυπα στην γραμματεία της διοργάνωσης εάν υπάρχει περιθώριο από τη Διοργάνωση για επιπλέον εγγραφές την ημέρα του αγώνα.

Η Διοργάνωση αποποιείται κάθε ευθύνη σχετικά με τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών, οι οποίοι θα πρέπει να συμπεριφερθούν υπεύθυνα σε σημεία της διαδρομής όπου ο κίνδυνος πτώσης με δυσάρεστα ή μοιραία αποτελέσματα είναι αυξημένος.

Επιπλέον, η Διοργάνωση αποποιείται κάθε οικονομική ευθύνη σε περίπτωση εξωτερικής βοήθειας σε οποιονδήποτε αθλητή.

Επίσης ο Διοργανωτής απεκδύεται πάσης ευθύνης για καταστροφή, κλοπή, απώλεια και άλλα της προσωπικής περιουσίας των συμμετεχόντων. Οι συμμετέχοντες δεν θα έχουν το δικαίωμα να στραφούν κατά του Διοργανωτή για οποιαδήποτε καταστροφή μπορεί να προκληθεί στον εξοπλισμό τους ή το όχημά τους.

ΠΩΣ ΘΑ ΕΡΘΕΤΕ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ:

Mε αυτοκίνητο από Θεσσαλονίκη:
Από την οδό Θεσσαλονίκης-Μουδανίων μετά από το Mediterranean Cosmos στρίβουμε στην έξοδo Θέρμη-Πολύγυρος. Συνεχίζουμε προς τη Ραιδεστό, κατευθυνόμαστε προς τα Βασιλικά και στρίβουμε αριστερά για Περιστερά-Λιβάδι.
Στα 2χλμ περίπου στη διασταύρωση συνεχίζουμε ευθεία για Λιβάδι. Σε περίπου 8χλμ συναντάμε το χωριό.

Mε αυτοκίνητο από Χαλκιδική:
Από τον δρόμο Πολυγύρου – Θεσσαλονίκης στρίβετε προς Γαλάτιστα. Από το τέλος της Γαλάτιστας υπάρχει νέος ασφαλτοστρωμένος δρόμος που οδηγεί στο δρόμο για Λιβάδι και Πετροκέρασα. Στην κορυφή, κατευθυνόμαστε αριστερά όπου σε 2χλμ περίπου μας υποδέχεται το Λιβάδι.


Σας περιμένουμε στο μοναδικό και ιστορικό χωριό μας !

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Για διευκρινίσεις και περισσότερες πληροφορίες όσον αναφορά την εκδήλωση

[email protected]
https://www.leivadi.com

6972771820