Περίπατος στη φύση

Home / Περίπατος στη φύση

Ποιος δεν μπορεί να παραδεχτεί ότι η επαφή με τη φύση είναι μία μορφή αναγέννησης του εαυτού μας;

 

Τα χρώματα, ο αέρας, το έδαφος, η αφή, η απέραντη ομορφιά συνυπάρχουν για να μας θυμίζουν ότι είμαστε ένα με τη φύση. 

Όσο πιο κοντά στη φύση βρεθούμε, τόσο περισσότερο ευτυχισμένοι νιώθουμε. 

Ειδικά για ανθρώπους της πόλης, η εξόρμηση σε κοντινές επαρχιακές περιοχές προσφέρει ψυχική ανάταση και ενίσχυση της δύναμής τους για να ανταπεξέλθουν στο αγχωτικό περιβάλλον που μπορεί να ζουν και να εργάζονται.

Ένας περίπατος είναι η πιο απλή απόλαυση της φύσης και όμως για κάποιους εξακολουθεί να είναι μακρινό πλάνο στα σχέδιά τους. Οι υποχρεώσεις των ανθρώπων της πόλης, λοιπόν, μπορεί να τους εμποδίζουν να οργανώσουν μικρές και συχνές περιπατητικές εξορμήσεις, αλλά αυτό μπορούμε όλοι μαζί να το μετατρέψουμε σε μία καλή και συχνή συνήθεια.

Στόχος του Συλλόγου Πράσινες Σκέψεις είναι να δημιουργούνται οργανωμένες και σε σύντομο διάστημα τέτοιου είδους εξορμήσεις, συμμετέχοντας ολοένα και περισσότεροι ενδιαφερόμενοι κάθε φορά, ώστε να γίνουμε όλοι μαζί μία ωραία παρέα με κοινό στόχο την αγαλλίαση της ψυχής μας. 

Οι περίπατοι στη φύση γίνονται γύρω από την πόλη της Θεσσαλονίκης και σηματοδοτούν μία όμορφη και καλή συνήθεια, ώστε πέρα από την επαφή με το περιβάλλον να γνωρίζουμε καλύτερα τον τόπο μας. Κάθε περίπατος είναι μοναδικός, αφού ανακαλύπτουμε πάντα κάτι νέο για να θαυμάσουμε, να συζητήσουμε, να στοχαστούμε. 

Ο περίπατος στη φύση είναι μία δραστηριότητα που μπορείτε να κάνετε με όλη την οικογένεια, αφού οι διαδρομές που επιλέγονται είναι βατές ακόμη και για τους μικρούς μας φίλους. Τα παιδιά ενθουσιάζονται πάντα με την ιδέα να βρεθούν μέσα στη φύση και ειδικά όταν συνοδεύονται από τους αγαπημένους τους ανθρώπους. Είναι μια δράση που ενώνει την οικογένεια και έχει να προσφέρει πολλά περισσότερα από μία απλή εξόρμηση στη φύση. 

Η παρέα μας είναι έτοιμη να μεγαλώσει με τη δική σου συμμετοχή!