ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 2ης εκδήλωσης Leivadi Trail

Ο πολιτιστικός σύλλογος Λειβαδιωτών Θεσσαλονίκης, διοργανώνει την νέα  εκδήλωση ορεινού τρεξίματος (για το 2022) στο ιστορικό χωριό Λιβάδι του Ν. Θεσσαλονίκης. Σε υψόμετρο 850 μέτρων και άνω, αποτελεί ένα ανεξερεύνητο φυσικό παράδεισο μόλις 20χλμ από το κέντρο της πόλης. Πελώριες καστανιές, δρυς κι οξιές οι οποίες ξεφυτρώνουν σε όλο το μήκος των διαδρομών αποτελούν στοιχεία που θα  θαυμάσει ο κάθε συμμετέχοντας.

Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος συνεχίζουμε δυναμικά εκφράζοντας μέσα από εκδηλώσεις την περιβαλλοντολογική μας ανησυχία. Μετά την αναβολή του δικαστηρίου ενόψει της απόφασης επαναλειτουργίας του λατομείου μαρμάρων στην περιοχή φτέρη, μια ανάσα μόλις από την πλατεία του χωριού μας, η οποία εκδικάζεται πλέον στο ΣΤΕ (συμβούλιο της επικρατείας) τον Σεπτέμβριο του 2022, οφείλουμε να είμαστε στις επάλξεις.

Οι διαδρομές φέτος θα είναι τρεις (3) και οι αθλητές μπορούν να επιλέξουν μία από τις παρακάτω διαδρομές:

Panorama Race   :  22,600χλμ     | Υψομετρική διαφορά: 840μέτρα

Kalogeriko Race  :  11,500χλμ     | Υψομετρική διαφορά: 390μέτρα

Leivadi Family    :   4 χλμ             | Υψομετρική διαφορά: 110μέτρα

Φροντίσαμε να ενισχύσουμε με ένα νέο μονοπάτι την περσινή μεγάλη μας διαδρομή, ώστε να ευχαριστήσουμε τους πιο απαιτητικούς αθλητές.

Κρατήσαμε το βασικό κομμάτι της μεγάλης διαδρομής για να μετατρέψουμε τον αγώνα των 11,5 χλμ (μεσαίας διαδρομής) για όσους επιθυμούν μία πιο σύντομη ονειρεμένη, βουνίσια διαδρομή.

Συντηρούμε ατόφια την οικογενειακή διαδρομή των 4χλμ με σκοπό το ξεκίνημα περισσότερων ανθρώπων γνωριμίας του χωριού μας.

Φέτος, είναι μία ιδιαίτερη συγκινησιακή χρονιά για τον τόπο μας, διότι ως γνωστόν χάθηκε ένας νεαρός και όμορφος νέος, αφού έπεσε θύμα της οπαδικής βίας τον περασμένο Φλεβάρη.  Φυσικά αναφερόμαστε στον Άλκη Καμπανό, ο οποίος τυγχάνει να κατάγεται από το Λιβάδι, αφού ο πατέρας του γεννήθηκε και μεγάλωσε στο χωριό μας. Έτσι, λοιπόν, σε συνεννόηση και με την παρουσία της οικογένειας θα τον τιμήσουμε αφιερώνοντας τη μεγάλη διαδρομή στη μνήμη του.

Συνεπώς εκτός από αθλητική εκδήλωση αποτελεί και ένα κοινωνικό γεγονός για την περιοχή μας, στην προσπάθεια ανάδειξης των προβλημάτων που προκύπτουν από την απερίσκεπτη παρέμβαση στο φυσικό περιβάλλον, αλλά και για την ευαισθητοποίηση των νέων απέναντι σε αποτρόπαιες πράξεις και δράσεις βίας στον αθλητισμό και όχι μόνο.

Ο κόσμος, και ειδικά οι νεότερες γενιές, έχουν αντιληφθεί ότι πρέπει να αλλάξουμε και να αναλάβουμε δράση, και το ζητούν έντονα. Με την παρουσία μας δηλώνουμε παρόντες  στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, αλλά και στην προστασία του φυσικού μας πλούτου.

 • Τόπος εκκίνησης – τερματισμού :  Ο χώρος του Ηρώον 50μέτρα πριν την πλατεία και απέναντι από το αναψυκτήριο του πολιτιστικού συλλόγου. Υψόμετρο 850 μέτρα.
 • Ώρα εκκίνησης μεγάλης  διαδρομής  22,600χλμ :  10:00 π.μ.
 • Ώρα εκκίνησης μεσαίας  διαδρομής  11,500χλμ :  10:15 π.μ.
 • Ώρα εκκίνησης περιπατητικής διαδρομής  4χλμ: 10:30 π.μ.
 • Κόστος εγγραφής: 20€ για τη διαδρομή των 22,600 χλμ, 15€ για τη διαδρομή των 11,500 και 5€ για τη διαδρομή των 4 χλμ. Στη μικρή διαδρομή τα παιδιά έως 8 ετών συμμετέχουν δωρεάν.
 • Όριο συμμετεχόντων 22,600 χλμ: 200 συμμετοχές
 • Όριο συμμετεχόντων 11,500 χλμ: 250 συμμετοχές
 • Όριο συμμετεχόντων 4 χλμ: 250 συμμετοχές
 • Διαδρομή – Χρονομέτρηση:  Η χρονομέτρηση θα γίνει ηλεκτρονικά (chip).
 • Η εκδήλωση θα διεξαχθεί τηρώντας όλα τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον COVID-19 που θα ισχύουν τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Πριν, μετά και κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Παροχές διοργάνωσης Leivadi Trail

 • Όλοι οι συμμετέχοντες των διαδρομών 22,600χλμ και 11,500χλμ θα λάβουν με τη συμμετοχή τους αναμνηστικό δώρο – τεχνικό και ιδιαίτερο μπλουζάκι.
 • Όλοι συμμετέχοντες όλων των διαδρομών θα λάβουν κατά τον τερματισμό τους μετάλλιο συμμετοχής, το οποίο θα είναι διαφορετικό σε κάθε κατηγορία.
 • Στις κατηγορίες 22,600χλμ και 11,500χλμ θα υπάρξουν βραβεύσεις και έπαθλα για τους νικητές στις αντίστοιχες κατηγορίες.
 • Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν αναψυκτικό και μπανάνα.
 • Θα δοθούν πολλά δώρα και προϊόντα με κλήρωση στους συμμετέχοντες, από τους χορηγούς μας και τοπικούς παραγωγούς.
 • Μετά τον τερματισμό τους όλοι οι συμμετέχοντες θα γευτούν τοπικά εδέσματα, αλλά και μαγειρεμένα, εκείνη την ώρα, ζυμαρικά με μανιτάρια από εξειδικευμένο στο είδος chef.
 • Στους μικρούς συμμετέχοντες θα δοθεί επιπλέον χυμός, πατατάκια και θα υπάρχει δυνατότητα κατά τη διάρκεια των αγώνων παιδικών δραστηριοτήτων και δημιουργικής απασχόλησης.

ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΔΙΑΜΟΝΗΣ

Η Διοργάνωση Leivadi Trail εξασφάλισε τη δυνατότητα διανυκτέρευσης στο προσκοπικό κέντρο του Λιβαδίου, 700 μέτρα από την πλατεία του χωριού και μέσα στο δάσος, για 40 άτομα που επιθυμούν. Το επιπλέον κόστος είναι 8€ το άτομο και αφορά τη διανυκτέρευση το Σάββατο 9 Ιουλίου. Στις εγκαταστάσεις υπάρχουν μονά κρεβάτια (στη σοφίτα) και κουκέτες (στον κάτω όροφο), ντουζιέρες, τουαλέτες, κουζίνα, wifi, ψυγείο. Θα χρειαστεί ο καθένας να φέρει το δικό του sleeping bag. Παρακαλούνται όσοι ενδιαφέρονται, επειδή είναι λίγες οι κλίνες να εκδηλώσουν άμεσα το ενδιαφέρον τους, καταβάλλοντας και το επιπλέον κόστος των 8€ και να μας ενημερώσουν με email στο [email protected].

Πληροφορίες – επικοινωνία:

Site: www.prasinesskepseis.gr
Facebook:  Πεζοπορικός – Φυσιολατρικός Σύλλογος «Πράσινες Σκέψεις»
E-mail: [email protected]

Leivadi trail Panorama Race 22,600 χλμ

1. Περιγραφή διαδρομής  Leivadi trail  22,600 χλμ: Από την κοινή αφετηρία ξεκινάει η μεγάλη και αρκετά απαιτητική διαδρομή μας, όπου έχουν την ευκαιρία όλοι οι συμμετέχοντες μέσα από τον αγώνα τους να συναντήσουν και να λάβουν πλήρη γνώση των φανταστικών περιμετρικών διαδρομών γύρω από το Λιβάδι. Αφού διανύσουμε περίπου 100 μέτρα συναντούμε την πλατεία και οδεύοντας στον δρόμο που απλώνεται μπροστά μας επιλέγουμε   τον δεξί ανηφορικό χωματόδρομο. Κινούμαστε 1 χιλιόμετρο περίπου και στρίβουμε αριστερά για το παρεκκλήσι της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, όπου μέσα από μονοπάτι περνάμε στο άλλο παρεκκλήσι της Αγίας Παρασκευής, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από το πρώτο. Ακολουθούμε μία διαδρομή ανάμεσα σε καστανιές και οδηγούμαστε στην κορυφή του ησυχαστηρίου της Αγίας Κυριακής, και εκεί έχουμε την ευκαιρία να φύγει η ματιά μας σε όλο τον Θερμαϊκό. Φεύγουμε δεξιά και από την περιοχή Βουρνού Λάκα κατευθυνόμαστε στην αρχή ενός μονοπατιού στη θέση Σουλάδα. Αυτό το μονοπάτι μήκους 3 χλμ περίπου, το οποίο περνάει από τη θέση Τσαπουρνίτσα και Αγρομηλιές καταλήγει στο εξωκλήσι της Αγίας Μαρίνας, όπου η ονομασία κατά τους παλαιότερους ονομάζεται Τραγάνη Λάκκος.  Κάπου στο μέσο του μονοπατιού (5ο χλμ περίπου) θα βρίσκεται ο πρώτος σταθμός τροφοδοσίας. Από το εξωκλήσι της Αγίας Μαρίνας στο 6ο χλμ έχουμε μία ανηφορική διαδρομή για περίπου 1,5 χλμ σε καλοστρωμένο χωματόδρομο στον οποίο καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας το τοπίο μας ανταμείβει αφού εκατέρωθεν αντικρίζουμε ένα συνεχές καταπράσινο τοπίο με δέντρα και βλάστηση.  

Σε δασοσκεπή χωματόδρομο και στρίβουμε αριστερά και σε 500 μέτρα περίπου συναντάμε την έκταση και το οίκημα  στο οποίο λειτουργούσε η φάρμα “Αραβάνι” όπου η θέα είναι μοναδική ατενίζοντας τη λίμνη Βόλβη. Συνεχίζοντας, κατηφορίζουμε για 600 μέτρα περίπου και στρίβουμε δεξιά και συναντούμε για 600 μέτρα περίπου το πρώτο μονοπάτι της διαδρομής. Βρισκόμαστε στο 8,5ο χλμ.  Συνεχίζουμε και εισερχόμαστε σε ένα κομμάτι περίπου 2,5 χιλιομέτρων που αποτελούσε μέρος του παλιού μονοπατιού των κατοίκων του Λιβαδίου προς Ζαγκλιβέρι και κατευθυνόμαστε αντίστροφα προς το χωριό. Εκεί μέσα σ’ ένα  ανυπέρβλητης ομορφιάς τοπίο, έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε την κοιλάδα τρέχοντας, όπου υπάρχει φυσική ροή νερού ανάλογα με την εποχή. Στην παλιά παραδοσιακή πηγή, ονόματι Πηγάδι, στο 11ο χλμ, υπάρχει ο δεύτερος σταθμός τροφοδοσίας με ισοτονικό και νερό, αναψυκτικό τύπου κόλα, μπανάνα, αλμυρά.  

Φεύγοντας από εκεί  και σε 200 περίπου μέτρα βγαίνουμε σε δασικό χωματόδρομο και κατευθυνόμαστε για περίπου 5χλμ περιμετρικά στο πίσω μέρος  του βουνού  όπου ακουμπάει ο οικισμός του χωριού απολαμβάνοντας  το ήρεμο φυσικό τοπίο κατευθυνόμενοι προς το κομμάτι της διαδρομής που βλέπει τον Θερμαϊκό και αν υπάρχει καθαρή ατμόσφαιρα και τον Όλυμπο. Στο 16ο χλμ περίπου υπάρχει ο τρίτος σταθμός με ισοτονικό, νερό, coca cola  και σνακ. Μπαίνουμε σε ένα κατάφυτο μονοπάτι και για 300 περίπου μέτρα υπάρχει κοινή πορεία ανάβασης και κατάβαση, επιλέγοντας τη δεξιά στροφή κι ανηφορίζουμε. Σε απόσταση περίπου 3χλμ φτάνουμε στην κορυφή καλογερικό σε υψόμετρο 1010 μέτρων περίπου, όπου τα τελευταία 300 μέτρα πριν την κορυφή έχουν κλίση 10% με 15%.  Κατηφορίζουμε από την κορυφή και σε εναλλασσόμενο δάσος από δρυς και οξιές φτάνουμε από το αριστερό τώρα μέρος στον κοινό  σταθμό τροφοδοσίας ο οποίος είναι και ο τελευταίος. Διασχίζουμε αριστερά άσφαλτο και περνάμε από θεόρατα πεύκα ( γνωστό ως θέση Πευκάκια) και σε περίπου 700 μέτρα στρίβουμε δεξιά από το ξωκλήσι του Αγίου Ραφαήλ. Διασχίζουμε τον άσφαλτο για περίπου ένα χιλιόμετρο στην περιοχή Τσαΐρια και κατηφορίζουμε προς τον τερματισμό  όπου έχουμε τη δυνατότητα να κοιτάξουμε το χωριό από μία άλλη πλευρά του φθάνοντας στον πολυπόθητο τερματισμό.

2.Τροφοδοσία: Υδροδοσία των αθλητών: στους Σταθμούς θα προσφέρετε νερό σε πλαστικά κύπελλα και σε υδροδοχεία που θα έχει ο κάθε αθλητής. Δεν θα δοθεί νερό σε πλαστικά μπουκάλια.

ΧΛΜΣΤΑΘΜΟΙΝΕΡΟΙΣΟΤΟΝΙΚΟΣΝΑΚ/ΦΡΟΥΤΑCOCA COLA
5ο1οςΝΑΙΝΑΙ
11ο2οςΝΑΙΝΑΙΝΑΙΝΑΙ
16ο3οςΝΑΙΝΑΙΝΑΙΝΑΙ
20ο3οςΝΑΙΝΑΙΝΑΙNΑΙ
22,6οΤερματισμόςΝΑΙΤοπικά εδέσματα, άλλα βρώσιμα είδη και γεύμα ζυμαρικών με μανιτάρια μαγειρεμένα επί τόπου από εξειδικευμένο chef.

3. Δικαίωμα Συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες, άνω των 18 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από γιατρό και θα υπογράψουν τσεκάροντας την πρωτότυπη υπεύθυνη δήλωση, που θα εμφανιστεί αμέσως μετά την καταχώρηση των στοιχείων στην φόρμα εγγραφής. Για ηλικίες κάτω των 18 ετών απαραίτητη προϋπόθεση η συγκατάθεση γονέα με υπεύθυνη δήλωση.

4. Δηλώσεις Συμμετοχής: Οι εγγραφές ξεκινούν από τη Δευτέρα 23/05/22 και θα πρέπει να γίνουν το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 06/07/22 ή έως τη συμπλήρωση των 200 συμμετοχών ανά διαδρομή.

Για να δηλώσετε συμμετοχή παρακαλούμε πατήστε εδώ: 

Ατομικές εγγραφές: Οι ατομικές δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται υποχρεωτικά μέσω της παρακάτω ηλεκτρονικής φόρμας. Η πληρωμή πρέπει να γίνει εντός τριών (3) ημερολογιακών ημερών, μετά την εγγραφή. Σε διαφορετική περίπτωση οι διοργανωτές έχουν το δικαίωμα αφαίρεσης του αθλητή από τη λίστα συμμετεχόντων.

Αριθμός Λογαριασμού: Τράπεζα Πειραιώς: GR95 0171 0760 0060 7613 6618 537

Δικαιούχος: Εκπολιτιστικός Σύλλογος Λειβαδιωτών

Κατά την πληρωμή πρέπει να αναγράφεται το ονοματεπώνυμο και η διαδρομή.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η τραπεζική προμήθεια για μεταφορά χρημάτων από άλλη τράπεζα, βαρύνει τον δρομέα-καταθέτη.

Κόστος Συμμετοχής: 20€

Ομαδικές εγγραφές: Θεωρούνται αυτές από 8 άτομα και επάνω και θα πρέπει να γίνει ταυτόχρονη εγγραφή ή να σταλεί ένα αρχείο του Excel με τα στοιχεία των αθλητών στο [email protected]. Το κόστος των ομαδικών εγγραφών ανέρχεται σε 18€ ανά συμμετοχή.

5. Ηλικιακές Κατηγορίες & Έπαθλα:  Θα βραβευθούν οι τρεις (3) πρώτοι άνδρες και οι τρεις (3) πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης, καθώς και οι αντίστοιχοι νικητές των ηλικιακών κατηγοριών, όλοι με έπαθλα και κύπελλα και οι οποίες είναι οι ακόλουθες:

Για τους άνδρες: 18-39, 40-54, 55 ετών και άνω

Για τις γυναίκες: 18-39, 40-54, 55 ετών  και άνω

Οι νικητές της γενικής κατηγορίας δεν εξαιρούνται από τις ηλικιακές.

Για να θεωρείται έγκυρη μια κατηγορία, θα πρέπει να συγκεντρώνει τουλάχιστον  έξι (6) συμμετοχές στους άνδρες και έξι (6) συμμετοχές στις γυναίκες.

6. Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθεί  πρωτότυπο αναμνηστικό μετάλλιο και καλόγουστο δώρο της διοργάνωσης του αγώνα, σε όσους κάνουν εμπρόθεσμη εγγραφή.

7. Παραλαβή Αριθμών: Η παραλαβή των αριθμών των αθλητών θα γίνει την Κυριακή 10/07/2022 στην αφετηρία (Γραμματεία διοργάνωσης) μεταξύ 08:00 π.μ. έως 09:30 π.μ.

Leivadi trail Kalogeriko Race 11,500 χλμ

1. Περιγραφή διαδρομής  Leivadi trail  11,500 χλμ: Η μεσαία διαδρομή ξεκινάει από υψόμετρο 850 μέτρων. Με αφετηρία το Ηρώον και  διασχίζοντας  τη πλατεία του χωριού όπου υπάρχουν δύο υπεραιωνόβια πλατάνια. Στα 50 μέτρα από την πλατεία υπάρχει ένα κίτρινο γεφυράκι και διαλέγουμε τον ανηφορικό δρόμο στα δεξιά μας, όπου σε 100 μέτρα περίπου μπαίνουμε σε δασικό χωματόδρομο και κατευθυνόμαστε για περίπου 5χλμ περιμετρικά στο πίσω μέρος  του βουνού  όπου ακουμπάει ο οικισμός του χωριού απολαμβάνοντας  το ήρεμο φυσικό τοπίο κατευθυνόμενοι προς το κομμάτι της διαδρομής που βλέπει τον Θερμαϊκό και αν υπάρχει καθαρή ατμόσφαιρα και τον Όλυμπο.

Όλη η διαδρομή είναι κατάφυτη και σε αρκετά σημεία οι πυκνές δεντροστοιχίες κρύβουν τον ουρανό. Στα 5,3 χλμ υπάρχει ο πρώτος σταθμός με ισοτονικό, νερό, coca cola και σνακ. Μπαίνουμε σε ένα κατάφυτο μονοπάτι όπου για 300 περίπου μέτρα υπάρχει κοινή πορεία ανάβασης και κατάβασης, επιλέγοντας τη δεξιά στροφή κι ανηφορίζουμε.

Σε απόσταση περίπου 3χλμ φτάνουμε στην κορυφή καλογερικό σε υψόμετρο 1010 μέτρων περίπου, όπου τα τελευταία 300 μέτρα πριν την κορυφή έχουν κλίση 10% με 15%.  Κατηφορίζουμε από την κορυφή και σε εναλλασσόμενο δάσος από δρυς και οξιές φτάνουμε από το αριστερό τώρα μέρος στον δεύτερο και κοινό  σταθμό τροφοδοσίας ο οποίος είναι και ο τελευταίος. Διασχίζουμε αριστερά άσφαλτο και περνάμε από θεόρατα πεύκα (γνωστό ως θέση Πευκάκια) και σε περίπου 700 μέτρα στρίβουμε δεξιά από το ξωκλήσι του Αγίου Ραφαήλ. Διασχίζουμε τον άσφαλτο για περίπου ένα χιλιόμετρο στην περιοχή Τσαΐρια και κατηφορίζουμε προς τον τερματισμό  όπου έχουμε τη δυνατότητα να κοιτάξουμε το χωριό από μία άλλη πλευρά του φθάνοντας στον πολυπόθητο τερματισμό.

2.Τροφοδοσία: Υδροδοσία των αθλητών: στους Σταθμούς θα προσφέρετε νερό σε πλαστικά κύπελλα και σε υδροδοχεία που θα έχει ο κάθε αθλητής. Δεν θα δοθεί νερό σε πλαστικά μπουκάλια.

ΧΛΜΣΤΑΘΜΟΙΝΕΡΟΙΣΟΤΟΝΙΚΟΣΝΑΚ/ΦΡΟΥΤΑCOCA COLA
5,3ο1οςΝΑΙΝΑΙΝΑΙΝαι
8,5ο2οςΝΑΙΝΑΙΝΑΙΝΑΙ
11,5οΤερματισμόςΝΑΙΤοπικά εδέσματα, άλλα βρώσιμα είδη και γεύμα ζυμαρικών με μανιτάρια μαγειρεμένα επί τόπου από εξειδικευμένο chef.

3. Δικαίωμα Συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες, άνω των 18 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από γιατρό και θα υπογράψουν τσεκάροντας την πρωτότυπη υπεύθυνη δήλωση, που θα εμφανιστεί αμέσως μετά την καταχώρηση των στοιχείων στην φόρμα εγγραφής. Για ηλικίες κάτω των 18 ετών απαραίτητη προϋπόθεση η συγκατάθεση γονέα με υπεύθυνη δήλωση.

4. Δηλώσεις Συμμετοχής: Οι εγγραφές ξεκινούν από τη Δευτέρα 23/05/22 και θα πρέπει να γίνουν το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 06/06/22 ή έως τη συμπλήρωση των 250 συμμετοχών ανά διαδρομή.

Για να δηλώσετε συμμετοχή παρακαλούμε πατήστε εδώ: 

Ατομικές εγγραφές: Οι ατομικές δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται υποχρεωτικά μέσω της παρακάτω ηλεκτρονικής φόρμας. Η πληρωμή πρέπει να γίνει εντός τριών (3) ημερολογιακών ημερών, μετά την εγγραφή. Σε διαφορετική περίπτωση οι διοργανωτές έχουν το δικαίωμα αφαίρεσης του αθλητή από τη λίστα συμμετεχόντων.

Αριθμός Λογαριασμού: Τράπεζα Πειραιώς: GR95 0171 0760 0060 7613 6618 537

Δικαιούχος: Εκπολιτιστικός Σύλλογος Λειβαδιωτών

Κατά την πληρωμή πρέπει να αναγράφεται το ονοματεπώνυμο και η διαδρομή.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η τραπεζική προμήθεια για μεταφορά χρημάτων από άλλη τράπεζα, βαρύνει τον δρομέα-καταθέτη.

Κόστος Συμμετοχής: 15€

Ομαδικές εγγραφές: Θεωρούνται αυτές από 8 άτομα και επάνω και θα πρέπει να γίνει ταυτόχρονη εγγραφή ή να σταλεί ένα αρχείο του Excel με τα στοιχεία των αθλητών στο [email protected]. Το κόστος των ομαδικών εγγραφών ανέρχεται σε 13€ ανά συμμετοχή.

5. Ηλικιακές Κατηγορίες & Έπαθλα:  Θα βραβευθούν οι τρεις (3) πρώτοι άνδρες και οι τρεις (3) πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης, καθώς και οι αντίστοιχοι νικητές των ηλικιακών κατηγοριών, όλοι με έπαθλα και κύπελλα και οι οποίες είναι οι ακόλουθες:

Για τους άνδρες: 18-39, 40-54, 55 ετών και άνω

Για τις γυναίκες: 18-39, 40-54, 55 ετών  και άνω

Οι νικητές της γενικής κατηγορίας δεν εξαιρούνται από τις ηλικιακές.

Για να θεωρείται έγκυρη μια κατηγορία, θα πρέπει να συγκεντρώνει τουλάχιστον  έξι (6) συμμετοχές στους άνδρες και έξι (6) συμμετοχές στις γυναίκες.

6. Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθεί  πρωτότυπο αναμνηστικό μετάλλιο και καλόγουστο δώρο της διοργάνωσης του αγώνα, σε όσους κάνουν εμπρόθεσμη εγγραφή.

7. Παραλαβή Αριθμών: Η παραλαβή των αριθμών των αθλητών θα γίνει την Κυριακή 10/07/2022 στην αφετηρία (Γραμματεία διοργάνωσης) μεταξύ 08:00 π.μ. έως 09:30 π.μ.

 Leivadi trail Family 4 χλμ

1. Περιγραφή περιπατητικής  διαδρομής Leivadi  trail 4χλμ: Από την κοινή αφετηρία στο Ηρώον του χωριού θα ξεκινήσει και η περιπατητική διαδρομή 4χλμ.  Η διαδρομή ξεκινάει και περνάει την πλατεία του χωριού και στη συνέχεια κατευθύνεται σε ανηφορικό χωματόδρομο για περίπου 300μέτρα. Στρίβουμε αριστερά όπου διαβαίνουμε  το δασικό δρόμο ο οποίος οδηγεί σε 1,5χλμ περίπου στο προσκύνημα της Αγίας Κυριακής. Προτού φθάσουμε εκεί και κατά μήκος της διαδρομής στα δεξιά μας, περνάμε το  παραδοσιακό ξωκκλήσι  της Αγίας Παρασκευής. Οι περιπατητές του κομματιού αυτού θα διαπιστώσουν στο διάβα τους δεξιά και αριστερά τεράστιες καστανιές όπου σε αυτή την περιοχή υπάρχουν άφθονες. Το κάστανο, αποτελούσε  τροφή των κατοίκων στα δύσκολα χρόνια του πολέμου. Στο μετόχι της Αγίας  Κυριακής η θέα από τα περίπου 900 μέτρα του Θερμαϊκού είναι φανταστική. Κατεβαίνουμε για περίπου 1200 μέτρα και συναντάμε την άσφαλτο όπου για 1200 μέτρα περίπου έχοντας την ευκαιρία να ατενίσουμε πετρόκτιστες κατοικίες  και  φυσικό  περιβάλλον σαν σε καμβά, όπου και τερματίζουμε.

2. Τροφοδοσία: Στον τερματισμό, θα δοθεί νερό και παραδοσιακό έδεσμα.

  ΧΛΜΣΤΑΘΜΟΙ ΝΕΡΟ ΙΣΟΤΟΝΙΚΟΣΝΑΚ/ΦΡΟΥΤΑ COCA COLA
 2ο1ος  ΝΑΙ   
4οΤερματισμός  ΝΑΙΕκπλήξεις για τους μικρούς μας φίλους (πατατάκια – παιδικούς χυμούς) Τοπικά εδέσματα, άλλα βρώσιμα είδη και γεύμα ζυμαρικών με μανιτάρια μαγειρεμένα επί τόπου από εξειδικευμένο chef.   

3. Δικαίωμα Συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι  μικροί και μεγάλοι, οι οποίοι θα τρέξουν με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από ιατρό και θα υπογράψουν τσεκάροντας την πρωτότυπη υπεύθυνη δήλωση, που θα εμφανιστεί αμέσως μετά την καταχώρηση των στοιχείων στην φόρμα εγγραφής. Στην περίπτωση συμμετοχής ανηλίκων στον Αγώνα Δρόμου 4χλμ, η αίτηση συμμετοχής υποβάλλεται από τον ασκούντα την επιμέλεια γονέα. Με την υποβολή της αντίστοιχης αίτησης συμμετοχής θεωρείται ότι έχει δοθεί συναίνεση του γονέα για τη συμμετοχή του τέκνου στον Αγώνα.

4. Δηλώσεις Συμμετοχής: Οι εγγραφές ξεκινούν από τη Δευτέρα 23/05/22 και θα πρέπει να γίνουν το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 06/06/22 ή έως τη συμπλήρωση των 250 συμμετοχών ανά διαδρομή.

Για να δηλώσετε συμμετοχή παρακαλούμε πατήστε εδώ: 

Ατομικές εγγραφές: Οι ατομικές δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται υποχρεωτικά μέσω της παρακάτω ηλεκτρονικής φόρμας. Η πληρωμή πρέπει να γίνει εντός τριών (3) ημερολογιακών ημερών, μετά την εγγραφή. Σε διαφορετική περίπτωση οι διοργανωτές έχουν το δικαίωμα αφαίρεσης του αθλητή από τη λίστα συμμετεχόντων.

Αριθμός Λογαριασμού: Τράπεζα Πειραιώς: GR95 0171 0760 0060 7613 6618 537

Δικαιούχος: Εκπολιτιστικός Σύλλογος Λειβαδιωτών

Κατά την πληρωμή πρέπει να αναγράφεται το ονοματεπώνυμο και η διαδρομή.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η τραπεζική προμήθεια για μεταφορά χρημάτων από άλλη τράπεζα, βαρύνει τον δρομέα- καταθέτη.

Κόστος Συμμετοχής: 5€  για τους συμμετέχοντες. Στη συγκεκριμένη διαδρομή τα παιδιά έως 8 ετών συμμετέχουν δωρεάν.

5. Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν μετάλλιο.

6. Παραλαβή Αριθμών: Η παραλαβή των αριθμών των αθλητών θα γίνει την Κυριακή 10/07/2022 στην αφετηρία (Γραμματεία διοργάνωσης) μεταξύ 08:00 π.μ. έως 09:30 π.μ..

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ – ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ – ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ –  ΥΓΙΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ

Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να σεβαστούν στο ακέραιο τους κανονισμούς που περιγράφονται παρακάτω. Είναι επίσης υποχρεωμένοι να υπακούσουν στις υποδείξεις των κριτών του αγώνα. Η μη συμμόρφωση με τους κανονισμούς ή τις υποδείξεις επισύρει πάντα την ποινή του αποκλεισμού.  Εκτός από τους κριτές, έχουν τη δυνατότητα να καταγράψουν παραβάσεις και να τις υποβάλουν στην Επιτροπή Αγώνα πρόσωπα εξουσιοδοτημένα από τη Διοργάνωση.

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί τηρώντας όλα τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον COVID-19 που θα ισχύουν τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Πριν, μετά και κατά τη διάρκεια του αγώνα.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ – ΧΡΟΝΙΚΑ ΟΡΙΑ

Ο αγώνας των 22,6χλμ έχει χρονικό όριο τις 4 ώρες.

Ο αγώνας των 11,5χλμ έχει χρονικό όριο τις 3 ώρες.

Ο αγώνας των 4 χλμ  έχει χρονικό όριο τις 2 ώρες.

Η τελική κατάταξη των αγώνων είναι η κατάταξη που παρέχεται από την εκάστοτε εταιρεία χρονομετρήσεων και δεν επιδέχεται αμφισβήτησης. Σε καμία περίπτωση και για οποιονδήποτε λόγο, δεν θα δοθούν διπλά μετάλλια σε αθλητές και αθλήτριες που τερματίζουν μαζί. Μοναδικό κριτήριο κατάταξης αποτελεί η διέλευση από τη νοητή γραμμή τερματισμού.

ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΘΛΗΤΗ (BIB)

Κάθε αθλητής φέρει τον αριθμό αγώνα (BiB) επάνω του, τον οποίο και είναι υποχρεωμένος να έχει επάνω σε εμφανές σημείο στην εμπρόσθια όψη. Ο αριθμός πρέπει να παραμείνει σε όλη τη διάρκεια του αγώνα χωρίς να διπλωθεί, αποκρύβοντας έτσι οποιοδήποτε στοιχείο αναγράφεται πάνω στον αριθμό (χορηγοί, λογότυπα κλπ). Ουσιαστική αλλοίωση του αριθμού, η οποία ενδέχεται να προκαλέσει σύγχυση στους υπεύθυνους καταγραφής των Σταθμών τιμωρείται με αποκλεισμό. Απώλεια του αριθμού τιμωρείται με αποκλεισμό. Την ημέρα του αγώνα, ο κάθε αθλητής θα πρέπει να προσκομίσει το Δελτίο Συμμετοχής στη Γραμματεία ( εκτυπωμένο ή σε ψηφιακή μορφή) μαζί με την ταυτότητά του ή άλλο επίσημο έγγραφο που να την πιστοποιεί, προκειμένου να παραλάβει τον αριθμό αθλητή καθώς και το τσιπάκι χρονομέτρησης.

ΣΗΜΑΝΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

Η σήμανση της διαδρομής που τοποθετείται από τη Διοργάνωση του Leivadi Trail είναι προσωρινή, με στόχο την εξυπηρέτηση των αθλητών και μετά τον αγώνα αφαιρείται. Πρόκειται κυρίως για πινακίδες χιλιομετρικών ενδείξεων ή κατευθυντήριες της διαδρομής, όπως επίσης και για αποτρεπτικές σημάνσεις σε περίπτωση λανθασμένης διαδρομής.

ΒΟΗΘΗΤΙΚΑ ΜΕΣΑ

Επιτρέπεται η χρήση μπατόν πεζοπορίας. Επίσης, επιτρέπεται η κατοχή και χρήση χάρτη, πυξίδας, GPS, κινητού τηλεφώνου ή ασυρμάτου (VHF).

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ

Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να γράψουν με ανεξίτηλο μαρκαδόρο τον αριθμό συμμετοχής τους (BiB number) πάνω στα ενεργειακά gel/μπάρες κλπ που πιθανόν θα έχουν μαζί τους. Η Διοργάνωση θα πραγματοποιήσει τυχαίους δειγματοληπτικούς ελέγχους σε αθλητές, προκειμένου να διασφαλίσει ότι όλοι έχουν τηρήσει τον παραπάνω κανονισμό. Σε περίπτωση που βρεθεί κάποια άδεια συσκευασία που έχει πεταχτεί από αθλητή σε οποιοδήποτε σημείο της διαδρομής, ο αθλητής αυτός θα αποκλειστεί αυτόματα από την τρέχουσα διοργάνωση, καθώς και από κάθε μελλοντική, βάσει των κανονισμών του αγώνα. Ο παραπάνω κανόνας θα εφαρμοστεί αυστηρά και απαρέγκλιτα.

Σε κάθε σταθμό τροφοδοσίας υπάρχει ειδικός σάκος απορριμμάτων.

ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ

Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να κινούνται στο μονοπάτι χωρίς να σχηματίσουν ομάδες που εκτείνονται σε πλάτος, εμποδίζοντας έτσι τους αθλητές που θα ήθελαν να προσπεράσουν. Όταν κάποιος αθλητής ειδοποιείται ότι πρέπει να κάνει στην άκρη για να προσπεραστεί, θα πρέπει να παραμείνει στην ανηφορική (εσωτερική) πλευρά της πλαγιάς.

Απαγορεύεται η παρουσία σκύλων που ενδεχομένως συνοδεύουν κάποιους αθλητές.

ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ

Η διοργάνωση αναλαμβάνει την τροφοδοσία των αθλητών, υποστηρίζοντάς τους σε  ενδιάμεσα σημεία της διαδρομής.

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ, ΣΑΚΙΔΙΑ

Δεν προβλέπεται υποχρεωτικός εξοπλισμός για τους αθλητές. Συστήνεται όμως να μεταφέρουν μικρό σακίδιο πλάτης ή μέσης, με κάποια βασικά εφόδια γυαλιά, καπέλο, ασκό ή παγούρι με φαρδύ στόμιο, στερεά τροφή της επιλογής τους για να καλύψουν τις πιθανές ανάγκες τους στα ενδιάμεσα των σταθμών. Οι ποσότητες υγρών θα προσφέρονται με πρακτικό δοσομετρητή από το προσωπικό των Σταθμών. Για λόγους ταχύτητας, οι αθλητές θα πρέπει να έχουν δοχεία με φαρδύ στόμιο, για γρήγορο γέμισμα. Οι αθλητές έχουν την ευθύνη μεταφοράς ενός ή δύο δοχείων για να δέχονται ξεχωριστά νερό και ισοτονικό. Η μεταφορά σακιδίων υδροδοσίας ή σακιδίων πλάτης ή μέσης γενικότερα, επιτρέπεται.

 • Υδροδοχείο (επιλογής του αθλητή), με περιεχόμενο τουλάχιστον 500 ml υγρών
 • Κινητό τηλέφωνο

ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

Η συντόμευση (“κόψιμο”) της διαδρομής απαγορεύεται και τιμωρείται με αποκλεισμό. Ο κάθε αγωνιζόμενος έχει την ευθύνη και υποχρεούται να παρακολουθεί προσεκτικά την προειδοποιητική σήμανση σε συγκεκριμένα τμήματα του μονοπατιού, τα οποία υποδεικνύουν τα απαγορευμένα περάσματα/μονοπάτια.

ΣΗΜΕΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ (CHECK POINTS)

Τα Σημεία Ελέγχου του αγώνα είναι υποχρεωτικά για όλους τους αθλητές. Όλοι οι Σταθμοί Τροφοδοσίας είναι ταυτόχρονα και Σημεία Ελέγχου. Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να έχουν σε εμφανές σημείο τον αριθμό τους, ώστε να τους καταγράφουν οι κριτές. Σε περίπτωση που κάποιος αθλητής φορά αντιανεμικό μπουφάν, θα πρέπει φτάνοντας στο Σταθμό Ελέγχου να φροντίσει να επιδείξει τον αριθμό του. Άρνηση επίδειξης του αριθμού σημαίνει αποκλεισμό. Όποιος αθλητής δεν περάσει έστω κι από έναν σταθμό Ελέγχου θεωρείται άκυρος.

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ / ΑΝΑΒΟΛΗ

Αν παραστεί ανάγκη (πχ εξαιρετικά επικίνδυνες καιρικές συνθήκες), η Διοργάνωση διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει τη διαδρομή ή και να αναβάλλει για μικρό χρονικό διάστημα την εκκίνηση, προκειμένου να μη θέσει σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών.

Η εκδήλωση ενδέχεται να αναβληθεί, μόνο σε περίπτωση ακραίων καιρικών συνθηκών στην περιοχή.

ΠΟΙΝΕΣ

 • Σε όλες τις παρατυπίες & παραβιάσεις κανονισμού, προβλέπεται αποκλεισμός/αποβολή.

Η ποινή επιβάλλεται στις εξής περιπτώσεις:

 • ρύπανση διαδρομής,
 • συντομεύσεις/κοψίματα διαδρομής (shortcuts),
 • ανάρμοστη συμπεριφορά προς το προσωπικό τη Διοργάνωσης,
 • απώλεια αριθμού αθλητή και οποιαδήποτε άλλη ακραία συμπεριφορά.
 • Εγκατάλειψη συναθλητή που βρίσκεται σε ανάγκη και ζητά βοήθεια και μη ενημέρωση κριτή ή υπευθύνου σταθμού,

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Η Διοργάνωση διατηρεί τα πνευματικά δικαιώματα της φωτογράφισης και κινηματογράφησης του αγώνα, που πραγματοποιείται από εξουσιοδοτημένους συνεργάτες. Κάθε αθλητής του οποίου γίνεται δεκτή η αίτηση συμμετοχής, αποδέχεται αυτόματα το συγκεκριμένο όρο, γνωρίζοντας ότι ενδέχεται να εμφανιστεί το πρόσωπό του σε φωτογραφίες ή βίντεο, χωρίς να του ζητηθεί η άδεια και χωρίς να μπορεί να διεκδικήσει κάποια αποζημίωση από τυχόν δημοσίευση υλικού του αγώνα.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Η Διοργάνωση δεσμεύεται να μη γνωστοποιήσει σε τρίτους τα προσωπικά στοιχεία των αθλητών που υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής, σεβόμενη τη σχετική νομοθεσία και θεωρώντας απόλυτη ηθική υποχρέωση την διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων τους. Ανακοινώσιμα είναι μόνο το ονοματεπώνυμο του αθλητή, η πόλη κατοικίας και η ηλικία.

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ

Η Επιτροπή δεν ευθύνεται για το θάνατο, τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των αθλητών, οι οποίοι, υποβάλλοντας την αίτηση συμμετοχής:

α) λαμβάνουν γνώση των κινδύνων που υπάρχουν στο ορεινό περιβάλλον

β) βεβαιώνουν ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και τους επιτρέπει να αγωνιστούν (έχοντας πρόσφατα εξεταστεί από γιατρό γι αυτό το θέμα).  Την υπεύθυνη δήλωση ότι έχουν εξεταστεί από ιατρό πρόσφατα, υπογράφουν ηλεκτρονικά όταν πραγματοποιούν την αίτησή τους ή  έντυπα στην γραμματεία της διοργάνωσης εάν υπάρχει περιθώριο από τη Διοργάνωση για επιπλέον εγγραφές την ημέρα του αγώνα.

Η Διοργάνωση  αποποιείται κάθε ευθύνη σχετικά με τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών, οι οποίοι θα πρέπει να συμπεριφερθούν υπεύθυνα σε σημεία της διαδρομής όπου ο κίνδυνος πτώσης με δυσάρεστα ή μοιραία αποτελέσματα είναι αυξημένος.

Επιπλέον, η Διοργάνωση αποποιείται κάθε οικονομική ευθύνη σε περίπτωση εξωτερικής βοήθειας σε οποιονδήποτε αθλητή.

 Επίσης ο Διοργανωτής απεκδύεται  πάσης ευθύνης για καταστροφή, κλοπή, απώλεια και άλλα της προσωπικής περιουσίας των συμμετεχόντων. Οι συμμετέχοντες δεν θα έχουν το δικαίωμα να στραφούν κατά του Διοργανωτή για οποιαδήποτε καταστροφή μπορεί να προκληθεί στον εξοπλισμό τους ή το όχημά τους.

ΠΩΣ ΘΑ ΕΡΘΕΤΕ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ:


Mε αυτοκίνητο από Θεσσαλονίκη:
 Από την οδό Θεσσαλονίκης-Μουδανίων μετά από το Mediterranean Cosmos στρίβουμε στην έξοδo Θέρμη-Πολύγυρος. Συνεχίζουμε προς τη Ραιδεστό, κατευθυνόμαστε προς τα Βασιλικά και  στρίβουμε αριστερά για Περιστερά-Λιβάδι.

Στα 2χλμ περίπου στη διασταύρωση  συνεχίζουμε ευθεία για Λιβάδι. Σε περίπου 8χλμ συναντάμε το χωριό.

Mε αυτοκίνητο από Χαλκιδική:
 Από τον δρόμο Πολυγύρου – Θεσσαλονίκης στρίβετε προς Γαλάτιστα. Από το τέλος της Γαλάτιστας υπάρχει νέος ασφαλτοστρωμένος δρόμος που οδηγεί στο δρόμο για  Λιβάδι και Πετροκέρασα. Στην κορυφή, κατευθυνόμαστε  αριστερά όπου σε 2χλμ περίπου μας υποδέχεται το Λιβάδι.Σας περιμένουμε στο μοναδικό και ιστορικό χωριό μας  !

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Για διευκρινίσεις και περισσότερες πληροφορίες όσον αναφορά την εκδήλωση

[email protected]
https://prasinesskepseis.gr/
———————-
Αποστολίδης Δημήτριος
Τ: 6972771820

———————-
Βακαλούδης Χάρης (πληρωμές- εγγραφές)
Τ: 6979445820